TOJIRO

Tojiro Atelier Classic Nóż do obierania 100mm

Tojiro Atelier Classic Nóż do obierania 100mm

Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta nierdzewna stal warstwowa - rdzeń z VG-10 Rękojeść - eco woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 22,0 cmDługość ostrza - 10,0 cmSzerokość klingi - 2,3 cmGrubość klingi - 1,7 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 67 g Made in Japan...

1 519,00 zł
Tojiro Atelier Classic Nóż uniwersalny 150mm

Tojiro Atelier Classic Nóż uniwersalny 150mm

Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta nierdzewna stal warstwowa - rdzeń z VG-10 Rękojeść - eco woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - 1,8 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 94 g Made in Japan...

1 659,00 zł
Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Rękojeść - pakkawoodDługość całkowita - 29,0 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - ok. 1,5 mmWaga - ok. 128 g...

329,00 zł
Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Santoku 16,5 cm + uniwersalny 13,5 cm

Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Santoku 16,5 cm + uniwersalny ...

Dane techniczne Nóż Santoku 16,5 cm: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Rękojeść - pakkawoodDługość całkowita - 29,0 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - ok. 1,5 mmWaga - ok. 128 g Dane techniczne Nóż uniwersalny 13,5 cm: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Rękojeść - pakkawoodDługość całkowita - 24,5 cmDługość ostrza - 13,5 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - ok. 1,5 mmWaga - ok. 68 g...

559,00 zł
Tojiro Classic Damascus  Nóż do pieczywa 200mm

Tojiro Classic Damascus Nóż do pieczywa 200mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10Twardość -  60 HRC +/-1 Długość całkowita - 34 cmDługość ostrza - 20 cmSzerokość klingi - 3 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 160 g Made in Japan...

789,00 zł
Do koszykaNiedostępny
Tojiro Classic Damascus Nóż do obierania 100mm

Tojiro Classic Damascus Nóż do obierania 100mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 21,2 cmDługość ostrza - 10 cmSzerokość klingi - 2,5 cmGrubość klingi - ok. 2 mmWaga - ok. 55 g Made in Japan...

369,00 zł
Do koszykaNiedostępny
Tojiro Classic Damascus Nóż Nakiri 165mm

Tojiro Classic Damascus Nóż Nakiri 165mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,8 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGrubość klingi - ok. 1,7 mmWaga - ok. 198 g Made in Japan...

899,00 zł
Tojiro Classic Damascus Nóż Santoku 170mm

Tojiro Classic Damascus Nóż Santoku 170mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 30 cmDługość ostrza - 17 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - ok. 2 mmWaga - ok. 175 g Made in Japan...

899,00 zł
Tojiro Classic Damascus Nóż Szefa 180mm

Tojiro Classic Damascus Nóż Szefa 180mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,8 cmDługość ostrza -18 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 170 g Made in Japan...

899,00 zł
Tojiro Classic Damascus Nóż Szefa 210mm

Tojiro Classic Damascus Nóż Szefa 210mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 34 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 4,4 cmGrubość klingi - ok. 2,4 mmWaga - ok. 200 g Made in Japan...

979,00 zł
Tojiro Classic Damascus Nóż Szefa 240mm

Tojiro Classic Damascus Nóż Szefa 240mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 37 cmDługość ostrza - 24 cmSzerokość klingi - 4,4 cmGrubość klingi - ok. 2,3 mmWaga - ok. 230 g Made in Japan...

1 169,00 zł
Tojiro Classic Damascus Nóż uniwersalny 120mm

Tojiro Classic Damascus Nóż uniwersalny 120mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 22,9 cmDługość ostrza -12 cmSzerokość klingi - 2,5 cmGrubość klingi - ok. 1,6 mmWaga - ok. 60 g Made in Japan...

429,00 zł
Tojiro Classic Damascus Nóż uniwersalny 150mm

Tojiro Classic Damascus Nóż uniwersalny 150mm

Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 25,6 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 2,6 cmGrubość klingi - ok. 1,5 mmWaga - ok. 75 g Made in Japan...

469,00 zł
Do koszykaNiedostępny
Tojiro Classic Nóż Bunka 160mm

Tojiro Classic Nóż Bunka 160mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść - micartaTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,7 cmDługość ostrza - 16,0 cmSzerokość klingi - 3,9 cmGrubość klingi - 1,7 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 180 g Made in Japan  ...

519,00 zł
Tojiro Classic Nóż do obierania 7cm

Tojiro Classic Nóż do obierania 7cm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 18,7 cmDługość ostrza - 7 cmSzerokość klingi - 2,4 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 50 g Made in Japan...

359,00 zł
Tojiro Classic Nóż do obierania 90mm

Tojiro Classic Nóż do obierania 90mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość -  60 HRC +/- 1Długość całkowita - 21 cmDługość ostrza - 9 cmSzerokość klingi - 2,3 cmGrubość klingi - ok. 1,8 mmWaga - ok. 50 g Made in Japan...

359,00 zł
Tojiro Classic Nóż do pieczywa 215mm

Tojiro Classic Nóż do pieczywa 215mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 35 cmDługość ostrza - 21,5 cmSzerokość klingi - 3,3 cmGrubość klingi - ok. 2,4 mmWaga - ok. 180 g Made in Japan...

549,00 zł
Tojiro Classic Nóż do porcjowania 210mm

Tojiro Classic Nóż do porcjowania 210mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,7 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 3,6 cmGrubość klingi - ok. 2,4 mmWaga - ok. 190 g Made in Japan...

579,00 zł
Tojiro Classic Nóż do porcjowania 240mm

Tojiro Classic Nóż do porcjowania 240mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,5 cmDługość ostrza - 24 cmSzerokość klingi - 3,5 cmGrubość klingi - ok. 2,1 mmWaga - ok. 180 g Made in Japan...

759,00 zł
Tojiro Classic Nóż do porcjowania 270mm

Tojiro Classic Nóż do porcjowania 270mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 39,2 cmDługość ostrza - 27 cmSzerokość klingi - 3,9 cmGrubość klingi - ok. 2,2 mmWaga - ok. 220 g Made in Japan  ...

959,00 zł
Tojiro Classic Nóż do trybowania drobiu 150mm

Tojiro Classic Nóż do trybowania drobiu 150mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 27,8 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 3,8 cmGrubość klingi - ok. 3,1 mmWaga - ok. 180 g Made in Japan...

579,00 zł
Tojiro Classic Nóż do wykrawania 150mm

Tojiro Classic Nóż do wykrawania 150mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,2 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 4,9 cmGrubość klingi - ok. 2,2 mmWaga - ok. 240 g Made in Japan...

849,00 zł
Tojiro Classic Nóż Kiritsuke 210mm

Tojiro Classic Nóż Kiritsuke 210mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść - micartaTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,1 cmDługość ostrza - 21,0 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGrubość klingi - 1,7 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 205 g Made in Japan  ...

619,00 zł
Tojiro Classic Nóż Nakiri 165mm

Tojiro Classic Nóż Nakiri 165mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,8 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,4 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 185 g Made in Japan...

539,00 zł
Tojiro Classic Nóż Santoku 170mm

Tojiro Classic Nóż Santoku 170mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,7 cmDługość ostrza - 17 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 175 g Made in Japan...

539,00 zł
Tojiro Classic Nóż Szefa 180mm

Tojiro Classic Nóż Szefa 180mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,7 cmDługość ostrza - 18 cmSzerokość klingi - 4,4 cmGrubość klingi - ok. 2 mmWaga - ok. 170 g Made in Japan...

549,00 zł
Tojiro Classic Nóż Szefa 210mm

Tojiro Classic Nóż Szefa 210mm

Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 34 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 4,4 cmGrubość klingi - ok. 1,9 mmWaga - ok. 190 g Made in Japan...

599,00 zł

TOJIRO

Producent wysokiej jakości noży kuchennych. Firma założona w 1953 roku od początku swojego istnienia skupia się na produkcji ostrych narzędzi a dwa lata później skupia się niemal wyłącznie na nożach kuchennych.

W swojej ofercie posiada zarówno noże dla profesjonalistów jak i amatorów a do ich produkcji używa wyłącznie najlepszych rodzajów stali takich jak VG-10, Blue Aogami, Shirogami a nawet proszkowej stali szybkotnącej. Jednym z sukcesów inżynierów z firmy Tojiro jest opatentowanie metody zapobiegającej odwęglaniu się stali - nazwanej potocznie DP (Decarburization Prevention).

Noże do sushi

Oprócz klasycznych noży Szefa kuchni, specjalnością marki jest produkcja (częściowo ręczna) noży dla mistrzów sushi: noże typu Yanagi - sashimi, tako - sashimi, usuba, deba itp.