Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazem
Rękojeść - owalna drewno magnolii
Twardość - 60-61 HRC
Długość całkowita - 31,6 cm
Długość rękojeści - 12,7 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi na pięcie - 5,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 240 g
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie