Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazem
Rękojeść - owalna drewno magnolii
Twardość - 60-61 HRC
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość rękojeści - 13,9 cm
Długość ostrza - 19,5 cm
Szerokość klingi - 5,3 cm
Grubość klingi na pięcie - 5,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 277 g
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie