Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazem
Rękojeść - owalna drewno magnolii
Twardość - 60-61 HRC
Długość całkowita - 37,5 cm
Długość rękojeści - 12,7 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi na pięcie - 5,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 196 g
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie