Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 21 cm
Długość ostrza - 9 cm
Szerokość klingi - 2,5 cm
Grubość klingi - ok. 2 mm
Waga - ok. 35 g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Shippu Black, cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz. Doskonale spisuje się do obróbki małych produktów, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.