Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2
Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 18,5 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Waga - ok. 211 g
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Made in Japan
Ostrze wykonane jest z wysokogatunkowej stali Shirogami, cenionej za swoją wyjątkową ostrość i trwałość. Dzięki solidnemu i masywnemu ostrzu oraz charakterystycznemu, zakrzywionemu kształtowi, nóż Kamagata Usuba doskonale nadaje się do krojenia i szatkowania warzyw, zapewniając precyzyjne cięcie oraz eleganckie wykończenie potraw.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie