Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,3 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Waga - ok. 160 g
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Damascus, nóż Santoku dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz, kapusta. Wysoka rękojeść zapobiega uderzanie o deskę. Cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania. Przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów. Noże z serii Damascus to noże wykute z 37 warstw stali. Rdzeń wykonano z niezwykle wytrzymałej wysokowęglowej stali VG-10, a rękojeść z bardzo trwałego drewna ekologicznego.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie